SCUBA 2018 Conference April 10th-12th

 

SCUBA CONFERENCE

April 10, 11, 12, 2018

 TUESDAY, APRIL 10, 2018   (8 Hours)

8am-10am

Means of Egress – Elizabeth Freund   (Topic 2 – 2 hours) 

49-6996                        Course Code:  T02-07-2357      Activity Code:  T02-07-2357-041018-55-07-0

 

10am-12pm

Code-Based Issues for Existing Masonry Construction – David Biggs   (Topic 1 – 2 hours)

49-6989             Course Code:  T02-07-2350                  Activity Code:  T02-07-2350-041018-55-07-0

 

1pm-2pm

Section 909 Smoke Control Systems    (Topic 2 – 1 hour)

49-7115             Course Code:   T02-07-2380                  Activity Code:  T02-07-2380-041018-55-07-0

 

2pm-3pm

Firestop 101: Firestopping - A Life Safety Issue – Jason Curry   (Topic 2 – 1 hour)

49-6975             Course Code:  T02-07-2332                  Activity Code:  T02-07-2332-041018-55-07-0

 

3pm-4pm

What's Behind the Curtain?  An Overview of Facade Design – Jason Curry   (Topic 2 – 1 hour)

49-6976             Course Code:  T02-07-2333                  Activity Code:  T02-07-2333-041018-55-07-0

 

4pm-5pm

Signs – Elizabeth Freund   (Topic 2 – 1 hour)

49-7127             Course Code:   T02-07-2392                  Activity Code:  T02-07-2392-041018-55-07-0

 

 

WEDNESDAY, APRIL 11, 2018   (8 Hours)

8am-11am        

The Codes, New and Green Technologies  - Mike Dewein  (Topic 3 – 3 Hours)

49-5705             Course Code:   T02-07-0736                  Activity Code:  T02-07-0736-041118-55-07-0

 

11am-2pm   (lunch 12pm-1pm)

NY Energy Code Municipal Opportunities  - Mike Dewein    (Topic 3 – 2 hours)

49-6939             Course Code:   T02-07-2194                  Activity Code:  T02-07-2194-041118-55-07-0

 

2pm-5pm

Outdoor Fireworks Displays:  Codes, Standards, Products and Equipment  - James Young   (Topic 1 - 3 hours)

49-6947             Course Code:  T02-07-2202                  Activity Code:  T02-07-2202-041118-55-07-0

 

 

THURSDAY, APRIL 12, 2018   (8 Hours)

8am-9am  

Campus Sprinkler Failure Investigation – Tom Jordan   (Topic 2 - 1 hour)

49-7007             Course Code:   T02-07-2371                  Activity Code:   T02-07-2371-041218-55-07-0

 

9am-Noon

Fire Protection Systems Capital Project Campfire Stories – Tom Jordan   (Topic 2 – 3 hours)

49-7008             Course Code:  T02-07-2372                  Activity Code:   T02-07-2372-041218-55-07-0

 

1pm-3pm

Pressure Regulating Devices in Commercial Fire Protection – Cynthia Nunez   (Topic 2 – 2 hours)

49-6921             Course Code:  T02-07-2172                  Activity Code:  T02-07-2172-041218-55-07-0

 

3pm-5pm

Flexible Hoses 101 – Cynthia Nunez   (Topic 2 – 2 hours)

49-6847             Course Code:  T02-07-2103                  Activity Code:  T02-07-2103-041218-55-07-0

 

 

Topic 1  =  Code Enforcement and Administration                                 Total:   5 Hours

Topic 2  =  Uniform Fire Prevention and Building Code                          Total: 14 Hours

Topic 3  =  Energy Conservation Construction Code                              Total:   5 Hours